21.12.2023 | Oorsprong: Naturarena Bergisches Land GmbH

Bergischer Weg genomineerd voor mooiste wandelroute van Duitsland in 2024

Bergischer Weg kwaliteitswandelroute
Bergischer Weg kwaliteitswandelroute
Etappesteen van de Bergischer Weg in Odenthal | © Naturarena Bergisches Land GmbH

De toeristische organisatie "Das Bergische" heeft zich kandidaat gesteld voor de nominatie van Duitslands mooiste wandelroute met de "Bergischer Weg" en is de enige "meerdaagse tocht" uit Noordrijn-Westfalen die op de lijst van genomineerden is gekomen. Alleen al de nominatie heeft hem een plaats in de schijnwerpers opgeleverd, want de Bergischer Weg zal nu in het kader van de stemming zes maanden lang in het hele land onder de aandacht worden gebracht. De felbegeerde titel "Mooiste wandelroute van Duitsland" wordt voor de 19e keer uitgereikt door het wandeltijdschrift Outdoor-Welten GmbH.

Een jury van vier deskundigen selecteerde tien meerdaagse en 15-daagse tochten uit meer dan 80 aanmeldingen en nomineerde ze voor de prijs. "We zijn er erg trots op dat we ons met de Bergische Trail hebben kunnen handhaven tegenover zo'n groot deelnemersveld uit heel Duitsland en dat we op de lijst van genomineerden zijn gekomen", zegt Gabi Wilhelm, directeur van de toeristische organisatie "Das Bergische". De publieksstemming begint op 12 januari 2024, wanneer iedereen die de Bergische Bergweg aan de titel van "Duitslands mooiste wandelroute" wil helpen, wordt uitgenodigd om online (op www.wandermagazin.de/wahlstudio) of per stemkaart te stemmen. "Vanaf dat moment is het tijd om de publiciteit op gang te brengen. Elke stem telt! In de komende maanden zullen we er alles aan doen om de ambitie en het regionale patriottisme van onze lokale bevolking te activeren en mensen binnen en buiten onze regio te inspireren om op de Bergischer Weg te stemmen," zegt Wilhelm vastberaden. In voorgaande jaren hebben meer dan 45.000 wandelliefhebbers hun stem uitgebracht. Er zijn hoogwaardige prijzen te winnen van de outdoorwinkel Globetrotter.

Wahnbachtalsperre - Wahnbach-stuwdam - © Naturarena Bergisches Land GmbH
Wahnbach-stuwdam | © Naturarena Bergisches Land GmbH

In 14 etappes van het Ruhrgebied naar het Siebengebergte

De Bergischer Weg vormt een unieke verbinding tussen de cultuurlandschappen van het Bergische Land, het Ruhrgebied, het Sauerland en het Rijnland die kenmerkend zijn voor de deelstaat NRW. De route loopt over 259 kilometer in 14 etappes van het Baldeneymeer in Essen via het district Mettmann, de steden Wuppertal en Solingen, door de districten Rheinisch-Bergisch en Rhein-Sieg naar het Siebengebirge in Königswinter aan de Rijn. De kwaliteitsgecertificeerde langeafstandswandelroute heeft meer dan 100 jaar geschiedenis, betovert met spectaculaire vergezichten en is omzoomd met landschappelijke en culturele hoogtepunten zoals het Müngstener Brückenpark, de Altenbergkathedraal, de Wahnbachdam en Drachenfels. Door de aansluiting op de bestaande langeafstandswandelpaden "Neanderland-Steig" en "Natursteig Sieg" en de verbinding via toegangswegen met de langeafstandswandelroute "Bergischer Panoramasteig" creëert de in 2013 geopende langeafstandswandelroute unieke wandelassen en draagt daarom terecht het keurmerk "Qualitätspad Wanderbares Deutschland" van de Duitse wandelbond, dat het voor de vierde keer op rij heeft ontvangen.

Bergische Land - Vakantiemagazine

Bergische Land - Vakantiemagazine

Bergisches Land

Het gevarieerde landschap van het middelgebergte van het natuurpark Bergisches Land weet te overtuigen met groene heuvels, bossen en weiden en idyllische dalen met bruisende beekjes. Pittoresk in het landschap ingebed vindt u vele meren en stuwen.

Gerenommeerde jury van experts

Het was aan Kathrin Heckmann, alias "Fräulein Draußen", SPIEGEL bestsellerauteur en een van de meest succesvolle outdoorbloggers in Duitsland, en "Manuel Andrack", wandelauteur en voormalig sidekick in de Harald Schmidt Show, om te beslissen welke van de meer dan 80 routes die bij het wandeltijdschrift waren ingediend op de nominatielijst terecht zouden komen. Michael Sänger, uitgever van Wandermagazin, en Dina Knorr, blogger op www.borderherz.de, brachten ook hun stem uit.