27.11.2023 | Oorsprong: Tourist Information Boppard

Boppard aan de Rijn - diversiteit om van te dromen

Panoramazicht Boppard am Rijn
Panoramazicht Boppard am Rijn
Panoramazicht Boppard am Rijn | © Kathrin Gipp

De wandel- en wijnstad Boppard met zijn tien stadsdelen vormt een eigen vakantiewereld, die de Hunsrück en het Rijndal omspant, rustige hoekjes met levendige pleinen en steegjes combineert en natuur en cultuur op de mooiste manier combineert tot een onvergetelijke vakantiebelevenis.

Vanaf de hoogten zijn er prachtige uitzichten in het dal, nu eens over de wijnterrassen van de Bopparder Hamm, dan weer over de grote lus van de Rijn en dan weer in de smalle rivierbedding.

De 3 km lange promenade langs de rivier nodigt uit tot een wandeling en een pauze. Lekker eten en bekroonde Riesling uit de Hamm verlengen menig verblijf in de cafés en restaurants aan de oevers van de Rijn terwijl de schepen voorbij drijven. Achter u ligt de geschiedenis van de stad, met zijn prachtige kerken, een Romeins fort, het keurvorstelijke kasteel en aristocratische hoven uit vervlogen tijden. Traditionele festivals met veel muziek, theater en wijn kenmerken het culturele leven en vullen regelmatig de pleinen en straten van de stad met goed gehumeurde mensen. Er is echter ook natuur en rust te vinden, op slechts enkele minuten van het stadscentrum.

Prachtige wandelroutes van verschillende lengte en moeilijkheidsgraad nodigen u uit om de omgeving te verkennen. U kunt starten in het centrum of vanaf aangewezen wandelparkeerplaatsen. Bijzonder mooie varianten zijn combinaties met stoeltjeslift, panoramakabelbaan of boot. Hoe dan ook - met de Boppardse gastenkaart, die de overnachtende gasten van de stad bij aankomst automatisch ontvangen, openen zich geheel nieuwe mogelijkheden - ook voor een duurzame vakantie, want de auto is hier niet meer nodig.

De regio aan de Rijn, Moezel, Nahe, Lahn, in het dal en op de hoogten kan met bus en trein gratis en onbeperkt worden beleefd om de kleurrijke facetten van de vakantieregio Midden-Rijn te leren kennen.

Brochure Boppard - Tijd voor u

Brochure Boppard - Tijd voor u

Rijnland-Palts

Spannend vermaak: Bijna geen enkele andere stad aan de Midden-Rijn biedt zoveel ontdekkingen uit meer dan 2000 jaar cultuurgeschiedenis als Boppard.