13.02.2023 | Oorsprong: Tourist Information Boppard

Lente in het Midden-Rijndal - een bezoek aan de wandelstad Boppard

Beleef de wandelstad Boppard in het voorjaar
Beleef de wandelstad Boppard in het voorjaar
Boppard views - met vergezichten en terugblikken op het verleden van Boppard | © Tourist Information Boppard

Zodra de lentezon in maart haar eerste warme stralen uitzendt, komen de eerste zonaanbidders uit hun schuilplaats. Of het nu gaat om de smaragdgroene hagedis in de Bopparder Hamm, die zijn neus uit de spleten van de oude droogstenen muren steekt, of om de eerste lintbloemen die hun frisse groen ontluiken.

In en rond Boppard kunt u de natuur in al haar variaties beleven. Dit is slechts één van de redenen om een netwerk van meer dan 200 km wandelpaden aan te leggen.

De Midden-Rijn Wijn Lente vindt jaarlijks plaats eind april - De Midden-Rijn Wijn Lente vindt jaarlijks plaats eind april - © Tourist Information Boppard
De Midden-Rijn Wijn Lente vindt jaarlijks plaats eind april | © Tourist Information Boppard

Wie het wandelseizoen in het voorjaar op een ontspannen manier wil beginnen, kan dat doen bij de buiten de regio populaire Middenrijnwijnbron, die traditioneel elk jaar op de laatste zondag van april (30.04.2023) plaatsvindt. Tijdens de wandeling door de Bopparder Hamm bieden jonge wijnboeren en koks onderweg hun culinaire hoogstandjes uit de keuken en kelder aan. Dit zorgt voor urenlang wandelen en smullen, altijd met een spectaculair uitzicht over de met wijnranken begroeide hellingen tot in het Rijndal.

De speciaal voor deze dag opgezette gratis pendeldienst brengt de gasten naar het vertrekpunt en terug naar het stadscentrum, dat de gasten opwacht met zijn historische binnenstad die wordt gekenmerkt door vakwerkhuizen, een van de mooiste rivierpromenades aan de Midden-Rijn, de best bewaarde Romeinse vestingmuren ten noorden van de Alpen en interessante gebouwen. U kunt uw ontdekkingstocht door Boppard afsluiten in een van de vele wijnlokalen en wijnbars.

Brochure Boppard - Tijd voor u

Brochure Boppard - Tijd voor u

Rijnland-Palts

Spannend vermaak: Bijna geen enkele andere stad aan de Midden-Rijn biedt zoveel ontdekkingen uit meer dan 2000 jaar cultuurgeschiedenis als Boppard.