19.08.2022 | Oorsprong: Tourismusverband Ostbayern c/o Wilde & Partner Communications GmbH

Bronnen van kracht, kruiden, lifestyle - Vakantie in de Beierse Golf- en Kuurregio

Bronnen van kracht, kruiden, lifestyle - Vakantie in de Beierse Golf- en Kuurregio
Zwavelwaterzuivering bij de Limes-Therme in Bad Gögging | © Gert Krautbauer für TI Bad Gögging

In deze vijf kuuroorden en thermen van het Beierse golf- en kuurland kunnen bezoekers vooral nieuwe energie opdoen en zich uitleven

De natuur werkt. Het is helend, geeft kracht en innerlijke vreugde. Een goede mix van actief zijn en ontspannen, verwend worden met natuurlijke remedies en regionaal geproduceerd voedsel. Als u op zoek bent naar deze combinatie, dan is de Beierse Golf- en Spa-Regio de plaats voor u. Tussen Passau en Regensburg ten zuiden van de Donau liggen de kuuroorden en thermale baden van Bad Füssing, Bad Griesbach, Bad Birnbach, Bad Gögging en Bad Abbach. Ze zijn genesteld tussen talrijke rivieren, weiden en velden, waardevolle natuurlijke toevluchtsoorden en kleine steden en dorpen. De regio is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en via de snelwegen A3, A92 en A94.

De kracht van de natuur in Bad Birnbach: ontdek warme mineraalbronnen en kruiden

Kruiden en vruchten zijn een waar wondermiddel en de basis van de behandelingen in de Rottal Terme: Het teunisbloempakket voedt de huid, terwijl de geurige warmte van het Birnbach appelpakket zorgt voor celbescherming en veel vitaminen levert. Dankzij de essentiële oliën verfrist het hop-muntpakket ook lichaam en geest. Wie meer wil weten over het gebruik en de werking van kruiden kan deelnemen aan de rondleidingen door kruidendokter Brigitte Allgeier. Zij geeft informatie over het ideale gebruik en duikt ook in de fascinerende mythologie van de plaatselijke plantenwereld.

De combinatie van thermaal baden en rusttijden, van wellness en actieve tijden maakt een verblijf in Bad Birnbach zo waardevol. Met veel waterattracties, binnen- en buitengebieden en een uitgebreid netwerk van fiets- en wandelpaden is er genoeg om uit te kiezen. Landelijke producten en de regionale keuken versterken het recreatieve effect.

De langste thermale beek van Europa, 2400 vierkante meter wateroppervlak in 30 verschillende thermale waterbassins prikkelen de zintuigen in de Rottal Terme. De minerale samenstelling van het thermale water heeft een bijzondere werking tegen stress en uitputting. Wie de ontspannende en verkwikkende werking van het heilzame water in combinatie met bewegings- en ontspanningstechnieken wil intensiveren, kan kennismaken met de speciaal ontwikkelde compacte kuur AGES. Het omvat twee gezondheidsbevorderende verblijven in de Rottal Terme met tussenpozen van zes maanden en bevordert aanzienlijk de vermindering van stress- en spanningsproblemen.

De langste thermale beek van Europa bevindt zich in de Rottal Terme in Bad Birnbach - © TVO Bad Birnbach
De langste thermale beek van Europa bevindt zich in de Rottal Terme in Bad Birnbach | © TVO Bad Birnbach

Zuivere lucht op zijn best in Bad Griesbach: Wandelen en krachten opdoen

Lichaam en ziel met elkaar in harmonie brengen is belangrijker dan ooit, omdat mensen tegenwoordig veel zitten op het werk. Talrijke studies bevestigen het verband tussen een goed immuunsysteem, een intact hart- en vaatstelsel en regelmatige lichaamsbeweging in de frisse lucht. Naast de weldadige thermale baden heeft Bad Griesbach ook een unieke luchtzuiverheid en een mild, zacht klimaat. Dit maakt de plaats tot een bijzondere bestemming voor regeneratie. Groene landschappen liggen als een breed mozaïek rond de stad.

Golfbanen, nordic walking paden, wandel- en fietspaden gaan op in dit landelijke landschap van weiden, velden en bossen. De minerale cocktail van de wellness spa bevordert het uithoudingsvermogen, de mobiliteit en het welzijn. Het thermale water borrelt vanaf ongeveer 1.500 meter hoogte met een temperatuur tot 60 graden naar de oppervlakte en vult in totaal 16 binnen- en buitenbaden. Of het nu gaat om wellness of golf resort, kampeervakantie of wonen in een flat - Bad Griesbach is zeer divers en comfortabel. Activiteiten in het groen wachten om de haverklap: in het kuurpark voor qigong bij zonsopgang, op het fitnesspad om te trainen of op het blotevoetenpad om indrukken te verzamelen via de voetzolen. Bezoekers beleven veel bijzondere momenten, waarvan de invloeden ook na de vakantie een positief effect op het lichaam blijven hebben.

UNESCO-werelderfgoed Regensburg

UNESCO-werelderfgoed Regensburg

Beieren

De oude stad van Regensburg is een uitstekend voorbeeld van een voorbeeld van een intra-Europees, middeleeuws handelscentrum handelscentrum dat de uitwisseling van cultuur en architectuur illustreert architectonische invloeden. Veel gebouwen van uitzonderlijke kwaliteit getuigen van zijn politiek, economisch en religieus belang, beginnend in de 9e eeuw.

De stedelijke structuren weerspiegelen 2000 jaar architectuur continuïteit en omvatten Romeinse, Romaanse en Gotische elementen. en Gotische elementen. De bouwstof van de 11e tot de 13e eeuw domineert vandaag de dag nog steeds het stadsbeeld en ook herinnert ons ook aan de tijd van het Heilige Roomse Rijk.

Spa fiets- en krachtbron tour in Bad Füssing: Europa's meest populaire kuuroorden

Op vakantie is er vaak meer tijd en ontspanning om aan de eigen verlangens te besteden en wordt er uitgebreid aan lichaamsbeweging gedaan en geregenereerd. Wie Bad Füssing als bestemming kiest, kan fitness en wellness op een evenwichtige manier combineren.

Ongeveer 10.000 vierkante meter wateroppervlak is verdeeld over drie thermale baden en 40 verschillende geneeskrachtige waterbassins. In het uitgestrekte zwemlandschap vindt iedereen zijn favoriete bad. En het bijzondere van de Europa Therme: elk uur stroomt er 100.000 liter vers water binnen uit de 1.000 meter diepe bron. Er is dus altijd zuiver geneeskrachtig water in de baden, wat goed is voor het bewegingsapparaat. Thermisch baden en fietsen is een gezonde combinatie. Rond Bad Füssing ligt 460 kilometer aan fietspaden, die reiken tot aan de Beiers-Oostenrijkse grens aan de Inn en tot in het Rottal. Als alternatief voor uw eigen fiets biedt de stad tal van huurfietsen aan - met 2.500 stuks is er altijd keuze genoeg. Voor sportieve fietsers is de Kraftquellentour een bijzondere lus - het is de verbinding van de Rottal, Römer, Inn en Drei-Täler fietspaden. Met 96 kilometer, 473 hoogtemeters en een rijtijd van ongeveer zes en een half uur, moeten deelnemers er ruim de tijd voor inplannen. De kleuren, geuren en indrukken van het uitgestrekte landschap, de talrijke uitkijkpunten, de typische dorpjes met hun kenmerkende kerktorens zullen de gasten veel nieuwe energie geven.

De uitgebreide rit zorgt voor een gezonde uitputting in de avond. Het aansluitende bad in het thermale water voor de beste ontspanning.

Kuurfietsen in Bad Füssing - © Kur- & GästeService Bad Füssing
Kuurfietsen in Bad Füssing | © Kur- & GästeService Bad Füssing

Genieten onderweg in Bad Gögging: zwart goud en regionale lekkernijen

Zelfzorg is meer dan een modewoord, het is een duizenden jaren oude houding. Zelfs de Romeinen hielden van hun badrituelen - een bezoek aan het bad was een sociale gebeurtenis. Bad Gögging zet deze badtraditie voort. Het zwavelhoudende water is goed voor de stofwisseling en de spijsvertering en versterkt zo de mens van binnenuit.

Net als het water is ook het veen, het tweede natuurlijke geneesmiddel in Bad Gögging. Het verwarmt en verwent de diepe spieren en mobiliseert het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Wanneer ligamenten, pezen of spieren beginnen te trekken, is modder een geschenk van de natuur en wordt het gebruikt als een warme pakking, een vol bad of een peeling.

Naast het aanbrengen van modder van buitenaf, doet het eten van groenten de mens ook goed van binnenuit. In Abensberg, op enkele kilometers van Bad Gögging, produceert Monika Röll asperges en andere groenten in harmonie en in het ritme van de natuur. Ze is een biologische boerin met heel haar hart. Augurken, snacks, soepen, sappen, kruiden - alles komt vers in de winkel en in de pot. In de boerderijwinkel kunnen bezoekers op elk moment van het jaar seizoensproducten kopen die afkomstig zijn van de eigen gecontroleerde teelt.

Vakantie als een keizer in Bad Abbach en Regensburg: stadsleven en thermen

Al van verre ziet men de gotische torens van de St. Peter's Kathedraal - de Donau bepaalt het landschap - stad en platteland grijpen in elkaar tussen Regensburg en Kelheim. Hier een brug, daar een veerpont, fietsers op de oever, joggers, wandelaars. Ze houden allemaal van deze rivier en de combinatie van levendige activiteit in het stadscentrum en de rust van de landelijke omgeving.

Toen de Romeinen in het Castra Regina woonden, groeiden in de Middeleeuwen de patriciërstorens tot in de hemel en lieten de welvaart van de stad van verre zien. 1.000 individuele architectonische monumenten getuigen nog steeds van deze tijden en laten Regensburg schitteren als UNESCO-werelderfgoed. Een paar kilometer buiten de stad ligt Bad Abbach met zijn Kaiser-Therme kuuroord, genoemd naar keizer Karel V. De Kelten en de Keizer waren reeds op de hoogte van de bijzondere werking van het thermale water en eeuwen geleden werd het al op grote schaal gebruikt. Gewoon uitstappen, het water zijn werk laten doen en ontspannen is het motto van vele baders die de nabijheid van de stad op prijs stellen en toch momenten van rust zoeken in het aangename thermale water. Voor de actieve zwemmers beschikt de Kaiser-Therme over een groot zwemmersbad naast de ontspanningsbaden en een wildwaterkanaal.