12.09.2023 | Oorsprong: Braunschweig Stadtmarketing c/o DJD deutsche journalisten dienste GmbH & Co. KG

De kerstmarkt van Braunschweig fascineert 2023 tot ver buiten de stadsgrenzen

Kerstmarkt van Braunschweig
Kerstmarkt van Braunschweig
Met zijn 500-jarige geschiedenis is de sfeervolle kerstmarkt van Braunschweig tot ver buiten de stadsgrenzen bekend en geliefd. | © djd/Braunschweig Stadtmarketing/Philipp Ziebart

Met zijn 500-jarige geschiedenis is de traditionele kerstmarkt van Braunschweig tot ver buiten de stadsgrenzen bekend en is het een populaire bestemming in Nedersaksen en Noord-Duitsland. Rondom de kerstmarkt biedt de leeuwenstad entertainment in het "Wintertheater" met een cultureel kerstprogramma, en de "Ice Magic" tovert de Kohlmarkt om in een magische winterwereld met een schaatsbaan. De musea en theaters van Braunschweig bieden nog meer culturele activiteiten voor het hele gezin. Bovendien verleiden cafés en restaurants bezoekers met regionale en internationale lekkernijen.

Kunstnijverheid en culinaire hoogstandjes

De leeuw van Braunschweig waakt over de sfeervol verlichte kerstmarkt op het Burgplatz. Van 29 november tot 29 december 2023 verzamelen ongeveer 135 kraampjes zich rond het eeuwenoude bronsgietwerk van de stad en creëren zo adventsmagie op de pleinen rond de St. Blasiuskathedraal en het Dankwarderode kasteel. Bezoekers van de markt kunnen allerlei handgemaakte artikelen kopen, zoals kerstversieringen of houten producten van ambachtslieden, en inspiratie opdoen voor cadeau-ideeën. Er zijn ook internationale en regionale specialiteiten en drankjes zoals traditionele Braunkohl en Glühwein uit Mumme.

Kerstworkshop en cultuurweek

Jonge gasten kunnen de feestelijke magie ervaren met een gratis kinderprogramma inclusief een kerstpoppentheater of door te knutselen en spelletjes te spelen in de kerstworkshop. Bezoekers van alle leeftijden kunnen zich verheugen op de kerstcultuurweek van 8 tot 19 december 2023 met orgelconcerten, Quempas zingen en uitvoeringen van kerstoratoria. Alle informatie over de kerstmarkt is beschikbaar op www.braunschweig.de/weihnachtsmarkt.

Braunschweig heeft ook veel te bieden rond de kerstmarkt: bijvoorbeeld de Ice Magic van 23 november tot 8 januari 2024 met schaatsen op de Kohlmarkt. - Braunschweig heeft ook veel te bieden rond de kerstmarkt: bijvoorbeeld de Ice Magic van 23 november 2023 tot 8 januari 2024 met schaatsen op de Kohlmarkt. - © djd/Braunschweig Stadtmarketing/Christian Bierwagen
Braunschweig heeft ook veel te bieden rond de kerstmarkt: bijvoorbeeld de Ice Magic van 23 november 2023 tot 8 januari 2024 met schaatsen op de Kohlmarkt. | © djd/Braunschweig Stadtmarketing/Christian Bierwagen

Hoogtepunten rond de kerstmarkt

Braunschweig heeft ook veel te bieden rond de kerstmarkt. Van 23 november 2023 tot 8 januari 2024 brengt de "Ice Magic" bijvoorbeeld sport en plezier naar de Kohlmarkt met een schaatsbaan. Rondleidingen door de stad vóór Kerstmis maken ook deel uit van het adventseizoen in de leeuwenstad. Een rondleiding op de stadhuistoren biedt een schilderachtig uitzicht op de leeuwenstad die baadt in de magie van de lichtjes, en tijdens een stadswandeling kan de groep het pre-kerst stadscentrum bewonderen. Geïnteresseerden kunnen de rondleidingen online boeken of bij de Tourist Info Braunschweig. Ondertussen geeft het "Wintertheater" met Jazzkantinen-baas Christian Eitner kerstvoorstellingen in de Spiegelzelt. Voorstellingen zoals "Das doppelte Lottchen" van Erich Kästner uit het Staatstheater Braunschweig of tentoonstellingen zoals "Stars ohne Glamour. Letta Valeska - een Braunschweigse fotografe in Hollywood" in het Stedelijk Museum maken het culturele programma compleet.

Braunschweig maakt deel uit van het samenwerkingsverband 9 Steden +2 in Nedersaksen.

Tips en Attracties in 9 Steden + 2 in Nedersaksen

Tips en Attracties in 9 Steden + 2 in Nedersaksen

Stedelijke flair, charmante oude steden, UNESCO-werelderfgoed, betoverende kastelen, parken en tuinen en sfeervolle zomerevenementen: Celle, Einbeck, Göttingen, Goslar, Hamelen, Hannover, Hildesheim en Wolfenbüttel bieden samen met de Autostadt in Wolfsburg aantrekkelijke mogelijkheden voor een rondreis door Nedersaksen.