31.10.2023 | Oorsprong: 9 Städte +2 in Niedersachsen c/o Hannover Marketing & Tourismus GmbH

Wintermagie 2023 in negen historische steden van Nedersaksen

Kerstmarkt Braunschweig
Kerstmarkt Braunschweig
Kerstmarkt Braunschweig | © 6690_img auf Pixabay

Stedelijke flair, UNESCO werelderfgoed, charmante vakwerkstadjes, kastelen, parken en tuinen in een van de mooiste kerstmarktregio's van Duitsland. Braunschweig, Celle, Einbeck, Göttingen, Goslar, Hamelen, Hannover, Hildesheim en Wolfenbüttel bieden samen met de Autostadt in Wolfsburg niet alleen tijdens de advent heel bijzondere hoogtepunten. De steden zijn ideaal gelegen voor een rondreis voor Kerstmis.

Vooral in de winter onthullen de steden van Nedersaksen hun bijzondere charme. De kerstmarkten in de negen steden zijn rijk aan traditie. Een insidertip voor iedereen die van klassieke kerstsfeer, feestelijke sfeer en stijlvol aanbod houdt. De kerstmarkten schitteren voor betoverende historische coulissen. Kerstinkopen doen in de feestelijk versierde stadscentra wordt een heel bijzondere ervaring. Tijdens een kerstmarkttour staat de bezoekers veel variatie te wachten: of het nu gaat om het kerstbos, de kerstsprookjesmijl, de historische kerstmarkt of de Finse kerstmarkt: elke kerstmarkt heeft zijn eigen charme en heel bijzondere hoogtepunten. Veel sfeervolle evenementen ronden het programma af. En ook de Autostadt in Wolfsburg wordt in de aanloop naar Kerstmis omgetoverd tot een winterwonderland.

Bezoekers kunnen de geschiedenis van dichtbij beleven tijdens een rondreis door de negen bezienswaardige steden. Korte afstanden zorgen voor een aangename reis. Middeleeuwse pleinen, UNESCO werelderfgoed, kastelen, parken en tuinen vormen een prachtig decor voor de kerstmarkten in Nedersaksen en evenementen voorafgaand aan kerst.

In de traditionele universiteitsstad Göttingen bijvoorbeeld presenteren ambachtslieden niet alleen glaskunst, houtsnijwerk en kaarsen, maar laten ze je ook over hun schouders meekijken terwijl ze aan het werk zijn. Het culturele programma op de kerstmarkt verandert dagelijks.

In het bonte stadje Hamelen verandert de gevel van het Bruiloftshuis in een adventskalender en op de Lütjenmarkt zorgt een elf meter hoge piramide voor een kerstsfeer. In de glasblazerij van Hameln kunnen bezoekers hun eigen glazen bal blazen.

Tips en Attracties in 9 Steden + 2 in Nedersaksen

Tips en Attracties in 9 Steden + 2 in Nedersaksen

Stedelijke flair, charmante oude steden, UNESCO-werelderfgoed, betoverende kastelen, parken en tuinen en sfeervolle zomerevenementen: Celle, Einbeck, Göttingen, Goslar, Hamelen, Hannover, Hildesheim en Wolfenbüttel bieden samen met de Autostadt in Wolfsburg aantrekkelijke mogelijkheden voor een rondreis door Nedersaksen.

Het kerstbos in de UNESCO Werelderfgoedstad Goslar am Harz is uniek in Duitsland. Meer dan 40 dennenbomen met tienduizend verlichte lichtjes geven de kerstmarkt op het historische marktplein een heel bijzondere sfeer.

In Wolfenbüttel vindt de jaarlijkse kerstmarkt plaats tegen het vakwerk van de stadsmarkt. Levensgrote kerstfiguren sieren de winterse oude stad. Nieuw dit jaar is een inloop kerstbal met zitjes als kerstlounge tegen de achtergrond van het kasteel.

Een populaire ontmoetingsplaats op de kerstmarkt in de leeuwenstad Braunschweig zijn de vlotten op de prachtig verlichte Burggraben. Op en rond de Burgplatz bieden ongeveer 150 ambachtslieden en markthandelaren liefdevol versierde kraampjes aan.

De kerstmarkt in de residentiële stad Celle wordt omlijst door Europa's grootste aaneengesloten ensemble van vakwerkhuizen. De gloed van de kerstverlichting tovert een feestelijke gloed op de kleurrijke gevels.

Een middeleeuws en een Fins kerstdorp maken deel uit van de kerstmarkt in de oude binnenstad van Hannover. Het adventsprogramma in de stad is kleurrijk. Twee heel bijzondere hoogtepunten zijn de Winter Varieté en de Kersttuin in de Hannover Adventure Zoo.

Het hart van de kerstmarkt in Hildesheim klopt op het historische marktplein. Hier staan rond een grote kerstpiramide kunstzinnig bewerkte houten hutten. Vanaf de hoogste kerktoren in Nedersaksen kun je genieten van een sprookjesachtig uitzicht op de Mark.

In Einbeck opent het traditionele Einbeck Kerstdorp weer zijn deuren. Kerstlichtjes verlichten het centrum van Einbeck en bezoekers kunnen zich verheugen op een breed aanbod van handwerk en regionale specialiteiten.

Tip: combineer een tocht door de historische steden met een bezoek aan de Autostadt in Wolfsburg. Van eind november tot eind december verandert de Autostadt in een sprookjeswereld van ijs, sneeuw en fonkelende lichtjes. Een wintermarkt met liefdevol versierde kraampjes biedt kerstspecialiteiten en cadeau-ideeën.

Meer informatie van het kerstmarkt in het samenwerkingsverband 9 Steden +2 in Nedersaksen: 9staedte.de/weihnachtsmaerkte/