27.11.2023

De Tiroolse vakantieregio Hall-Wattens biedt meer dan alleen skiën

Wintervakantie en het vakantieregio Hall-Wattens
Wintervakantie en het vakantieregio Hall-Wattens
Rodelen op de Glungezer is een snelle aangelegenheid. | © djd/Tourismusverband Region Hall-Wattens

Besneeuwde landschappen, koetstochten door het bos, rodelplezier en kindvriendelijke skigebieden - zo stellen veel gezinnen zich een heerlijke wintervakantie voor. De vakantieregio Hall-Wattens in het hart van Tirol is een goed uitgangspunt, want naast de skipistes zijn er nog veel meer attracties te beleven in de sneeuw.

Skiën, wandelen, rodelen of een ritje met de paardenkoets

De Glungezer (2.677 meter boven zeeniveau) is de lokale berg van Tulfes en biedt een van de mooiste panorama's van Tirol. Het uitzicht reikt over het Karwendelgebergte tot in het Inntal. Het skigebied op de Glungezer is aangenaam overzichtelijk en is daarom niet alleen in trek bij recreatieve skiërs en toerskiërs, maar ook bij gezinnen met kinderen. Twee winterwandelpaden op grote hoogte bieden een afwisseling van de snelle sport op twee ski's. Vooral de Halsmarter panoramaroute op meer dan 1.500 meter belooft een intense winterervaring. Het knisperen van de sneeuw onder je schoenzolen begeleidt wandelaars door een dromerig besneeuwd alpenlandschap. De aangrenzende rodelbaan, een afdaling van 3,5 kilometer van het bergstation Tulfein naar het middenstation, belooft een snelle sneeuwervaring voor het hele gezin. Voor een ontspannende winterervaring maak je een koetsrit door het witte winterlandschap. Een bezoek aan de rustieke herbergen of hutten in de regio rondt de dag af met typisch Tiroolse lekkernijen zoals grijze kaassoep of warme chocolademelk.

Sneeuwschoenwandelen

Op www.hall-wattens.at/winterurlaub kun je een eerste indruk krijgen van de alpine omgeving en je vakantie, inclusief overnachtingen, van tevoren plannen. Een ander programmapunt kan bijvoorbeeld een sneeuwschoenwandeling zijn. Op de speciale Nature Watch Tour in het natuurpark Karwendel kunnen bezoekers onder begeleiding van een gecertificeerde gids de sporen van dieren en planten in het winterse landschap ontdekken. Uitgerust met een Swarovski Optik verrekijker kun je met een beetje geluk inheemse Alpenbewoners zoals steenbokken of gemzen spotten.

Hall-Wattens Vakantie

Hall-Wattens Vakantie

Tirol

Vakantie voor ontdekkingsreizigers in de Tirolse bergen. Hall in Tirol zijn ideaal voor een onvergetelijke, actieve vakantie in hartje Tirol.