12.06.2023 | Oorsprong: Kurverwaltung Bad Mergentheim GmbH

Groot Kurpark Festival met verlichting op 15 juli 2023 in Bad Mergentheim

Eindelijk is het weer zover: op zaterdag 15 juli 2023 vindt het grote Kurpark Festival met avondverlichting plaats. Het is een van de populairste evenementen in Bad Mergentheim en omgeving en niet meer weg te denken uit de programmakalender. Bijna 15.000 kaarsen schijnen in alle kleuren op de weilanden en veranderen het Kurpark in een fantastische gloeiende wereld. Een kleurrijk programma brengt de tijd door van 15.00 uur tot de avond, wanneer het Kurpark zal schitteren in de gloed van de kleurrijke lichtjes.

Verschillende bands op in totaal vier podia met rock, pop, evergreens en klassieke klanken zorgen voor de juiste feeststemming. Het Kurensemble Bad Mergentheim vermaakt bezoekers 's middags op het podium van het muziekpaviljoen. Vanaf 16.00 uur krijgen ze gezelschap van muzikant Stefan Varga. De gitarist en zanger zal samen met het Kurensemble de mooiste nummers uit de rock- en popgeschiedenis spelen en zingen.

Het middagprogramma in de Wandelhalle presenteert dit jaar iets nieuws: verschillende jonge talenten die vanaf 15.00 uur hun dans- en zangkunsten laten zien op het showpodium.

De Stadtkapelle Bad Mergentheim zal vanaf 15.30 uur optreden op het podium in de Klanggarten. Daarna treedt het kwartet "Famos" op. Het publiek kan zich verheugen op veelzijdige muziek met nummers van Ray Charles tot Zaz, van Amy Winehouse tot Elvis Presley en Jonny Cash. Vanaf 17.00 uur zorgt de band "TONeArt" voor het beste entertainment op het podium van de Wilhelmsbau. Met gitaar, viool, bas, drums en zang zullen de vijf muzikanten de sfeer van de avond bepalen onder het motto "Better World Soul Music". Om 20.30 uur worden ze vervangen door "André Carswell". Samen met pianist Michael Hauck heeft hij een enorm repertoire in zijn bagage. Het duo speelt live, spontaan en onvervalst - alles handgemaakt en toch met een compleet geluid.

Ik kijk uit naar Bad Mergentheim

Vakantie Bad Mergentheim

Liebliches Taubertal

Bad Mergentheim is één van de grootste kuur- en medicinale baden van Baden-Württemberg.

"HOT STUFF" treedt vanaf 19.00 uur op op het hoofdpodium in het muziekpaviljoen. De zes muzikanten rond zangeres Ina Morgan, die al toerde met Udo Lindenberg en Chris Norman, betoveren het publiek met discomuziek uit de jaren 70 en 80. Vrijwel geen muzikale wens blijft hier onvervuld.

Het kuurensemble van Bad Mergentheim nodigt bezoekers uit voor het zomeravondbal met dans in de Wandelhalle vanaf 19.30 uur. De officiële afsluiting van het festival wordt opnieuw verzorgd door het Jeugdsymfonieorkest van Bad Mergentheim. De jonge musici spelen rond 23.30 uur in de Wandelhalle. Het slotakkoord van het festival zijn de waterspelen met hun lichteffecten voor het muziekpaviljoen.

Zoals bekend biedt het Kurparkfest in Bad Mergentheim naast het kleurrijke muziekprogramma een gevarieerd culinair programma. De meer dan 20 deelnemers uit de gastronomie en verenigingen hebben een keur aan lekkernijen voor de smaakpapillen van de bezoekers bereid. Van zoete lekkernijen tot hartige hapjes en gerechten voor de hongerigen: er is voor elk wat wils. Er is ook iets voor de kleintjes: schminken en tatoeëren, twee springkussens van verschillende grootte en een kinderspoorbaan.

En als het mooi zomerweer is, staat niets je in de weg om te genieten van een heerlijke zomeravond in de tuinen van het kuuroord.