11.12.2023 | Oorsprong: Redaktion, Torsten Commotio

Het Fichtelgebergte - wandelen, winter & wellness

Het Fichtelgebergte
Het Fichtelgebergte
Het Fichtelgebergte - wandelen, winter & wellness | © hanna_boehm0 auf Pixabay

Het Fichtelgebergte, rijk aan bossen en rotsen, is het hele jaar door een populaire vakantiebestemming in Beieren. Laat je betoveren door het gevarieerde landschap en de bijna ongerepte natuur en ontdek een rijke verscheidenheid aan flora en fauna. De natuur- en activiteitenregio heeft net zo veel te bieden voor cultuurliefhebbers als voor genieters.

Sportief of rustig?

Met meer dan 1.200 kilometer aan verschillende fietspaden kunnen vakantiegangers de route kiezen die het beste bij hen past, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad. Voor recreatieve fietsers is er het vijfsterren Main Cycle Path, dat meer dan 600 kilometer langs de witte Main loopt. Voor degenen die meer actie willen, is er de 2,3 kilometer lange afdalingsroute. De zogenaamde "Single Trail Freeride" is net zo geschikt voor professionele mountainbikers als voor minder ervaren rijders.

Van stille dalen en donkere sparren- en beukenbossen tot unieke steen- en rotsformaties, er valt echt veel te ontdekken in het Fichtelgebergte. Een netwerk van 4.300 kilometer aan wandelpaden en een kwaliteitswandelpad van meer dan 425 kilometer lang laten het hart van elke wandelaar sneller kloppen.

Voor degenen die het liever rustig aan doen op vakantie, zijn er niet alleen de typische kuuroorden, maar ook een breed wellnessaanbod. De drukte van alledag is hier snel vergeten.

Winter voor iedereen

Skiën, langlaufen of rodelen, er is winterplezier voor het hele gezin dankzij de sneeuwkanonnen, winterwandelpaden en skischolen met gegarandeerde lessen.