26.04.2023 | Oorsprong: Erlebnisregion Ochsenkopf c/o Heiss PR

Fietstochten met bagagevervoer op de Ochsenkopf

Je moet trailer ervaring hebben voor de fietstochten op de Ochsenkopf
Je moet trailer ervaring hebben voor de fietstochten op de Ochsenkopf
MTB-fietstochten van een hele dag te midden van een natuurlijk boslandschap leiden over de hoogste toppen van Franconia. | © Lars Scharl / Marketing GmbH Ochsenkopf

Tochten over de hoogste toppen van Franken en naar zwemmeren

Het Bullheadhouse in de Opper-Frankische avonturenregio Ochsenkopf nodigt u uit voor fietstochten in het Fichtelgebergte vanaf mei. Talrijke data bieden meerdaagse tochten onder begeleiding van ervaren fietsgidsen.

Adrenalinekick voor sommigen, genieten in de natuur voor anderen. In de belevenisregio Ochsenkopf kunnen mountainbikers een afwisselend netwerk van routes verkennen met lange routes die speciaal geschikt zijn voor e-bikes. Er zijn tochten over de hoogste hoogten van Franken, de naamgever van de regio op 1024 meter en de Schneeberg op 1051 meter. Aan de zuidkant van de Ochsenkopf is het Bullheadhouse het topadres voor bikers.

Fietstochten over de hoogste toppen van Franconia

Als u wilt deelnemen aan de meerdaagse tochten van het Bullheadhouse moet u over enige fietservaring beschikken. De fietstochten zijn inclusief overnachting, bagagetransport en het gezelschap van een ervaren fietsgids. De hoogste toppen van Franken staan op het programma van de topcross tocht per MTB of E-MTB rond de naamgever van de regio. Fietsliefhebbers kunnen zich verheugen op drie dagen van dagelijks 40 tot 55 kilometer fietsplezier te midden van ongerepte natuur en prachtige uitzichten. Van mei tot september zijn er zes data vanaf 399 euro per persoon in een tweepersoonskamer. De grote 12-daagse tocht voor mountainbikers in de hoogste berggebieden van Noord-Beieren zorgt voor de juiste flow. Vijf dagen met vier overnachtingen staan op het programma op 7 juni en 6 september vanaf 609 euro. Een andere fietstocht is de Grenzgängertour. Deze leidt van Franken en Beieren naar Thüringen over drie dagen vanaf 399 euro per persoon.

Voor het oefenen van scherpe bochten of fijne coördinatie is er een fietsenstalling bij het Bullheadhouse. De routes zijn doorspekt met rotstrappen, bruggen, golven, sprongen en bochten. Hier bieden de fietsprofessionals in de zomer allerlei techniekcursussen aan, ook voor kinderen. Een full-service fietswerkplaats voor alle merken rondt het aanbod voor fietsvakantiegangers af.

Bikepark Ochsenkopf 2022 - Het altijd dezelfde fietspark | Bikevlog | Eggi

Fietsvakanties met elke dag nieuwe bestemmingen

Wie langer in het Fichtelgebirge wil blijven: met ruimte voor fietsen en faciliteiten om kleding te drogen is het Bullheadhouse een goede plek voor een ongedwongen overnachting. Maar ook andere hotels en vakantiewoningen zijn fietsvriendelijk en bieden directe toegang tot het fietsgebied. In de actuele BikeGuide van de Avonturenregio Ochsenkopf kunnen fietsers van allerlei slag hun weg vinden met behulp van de tourkaarten. De regio telt meer dan 50 fietsroutes met een totale lengte van 1200 kilometer voor mountainbikers, plezierfietsers, trailbikers en racefietsers. Vijf recreatieve fietsbussen zorgen voor een comfortabele terugreis bij lange tochten.