20.04.2023 | Oorsprong: Kärnten Werbung GmbH

Nog meer ontdekkingsmogelijkheden voor plezierfietsers in Karinthië

Onderweg op de Karinthische merenlus
Onderweg op de Karinthische merenlus
Het Faak-meer in de regio Villach | © Gert Perauer

Karinthische Merenroute met nieuwe etappe door Midden-Karinthië

Karinthië, het zonnige zuiden van Oostenrijk, heeft de laatste jaren naam gemaakt met zijn aanbod voor plezier- en trekkingfietsers, maar ook als mountainbike bestemming. Een mild klimaat, de warmste zwemmeren van Europa en de smakelijke Karinthische keuken maken de regio nog aantrekkelijker voor actieve vakantiegangers.

Een eldorado voor alle plezierfietsers: de Karinthische Meren Loop slingert als een liggende acht langs de Karinthische meren - met geweldige uitzichten en bezienswaardigheden. In 2023 werd de meerdaagse tocht uitgebreid met een route in Midden-Karinthië en biedt nu nog meer interessante excursiebestemmingen rond wijn en kastelen.

Klopeiner See - Klopeiner See - © Kärnten Werbung, Gert Perauer
Klopeiner See | © Kärnten Werbung, Gert Perauer

Nieuwe etappe - Midden-Karinthië met focus op wijnbouw en kastelen

Van de Klopeiner See leidt de meerlus terug naar het westen naar de provinciehoofdstad Klagenfurt en verder naar het hart van de regio Midden-Karinthië. Glooiende heuvels, schilderachtige steden en dorpen, kunst en heilige gebouwen met een rijke geschiedenis kenmerken het landschap - gepaard met culinaire hoogstandjes.

De kathedraal Maria Saal, kasteel en wijnhuis Taggenbrunn en kasteel Hochosterwitz zijn een stop waard, evenals de lido baden in Längsee. Het Glantal-dal en de kasteelruïne Liebenfels zijn verdere stops op de nieuwe, bijna 119 km lange etappe, die gemakkelijk over twee dagen kan worden verdeeld, voordat u via het Hörzendorf- en het Maltschachmeer terugkeert naar de Wörthersee.

Al met al kunnen fietsers op de Karinthische Merenlus ongeveer 420 kilometer fietsplezier op zijn best verwachten - het voelt alsof de helft van de acht etappes langs het water wordt gefietst. Soms aan het meer, dan weer langs rivieren als Gail, Drau en Glan met veel mogelijkheden voor een sprong in het verfrissende water. Daarnaast zijn er de energiebesparende mogelijkheden om van tijd tot tijd gebruik te maken van de meerbootdienst, en talloze verleidingen voor een stop onderweg.

Karinthië Vakantie - Camping

Karinthië Vakantie - Camping

Karinthië

Ongeveer 100 campings maken Karinthië tot een eldorado voor tent- en caravanavonturen aan de zuidkant van de Alpen. Wie hier komt, wordt omringd door een betoverende natuur: Glooiende bergtoppen, warme, schone zwemmeren, bloeiende alpenweiden, frisse alpenlucht. Omdat het gaat om bewust genieten en moedige ontmoetingen die een band smeden tussen de reiziger en het land. Omdat tijd wordt gezien als een kostbaar goed en mensen de hulpbronnen van Moeder Aarde met respect behandelen. Of het nu op een van de glinsterende, turkooisblauwe meeroevers is, aan de voet van trotse bergketens, op een rustieke boerderij, te midden van afgelegen rivierlandschappen of op een naturistencamping, iedereen vindt hier zijn favoriete plekje aan de zonnige kant.

Fietsplezier voor elk niveau

Langs de zorgvuldig bewegwijzerde fietspaden bevinden zich 60 Karinthische huurfietsenstations met 1000 huurfietsen inclusief e-bikes en bijbehorende oplaadstations. Fietsen kunnen hier gemakkelijk worden gehuurd en bij elk station in Karinthië worden teruggebracht.

Details over de route van de Karinthische Merenlus, informatie over de afzonderlijke etappes, GPS-gegevens om te downloaden en boekbare aanbiedingen vindt u op https://www.kaernten.at/seenschleife/ of via de Karinthische Tours App op https://apps.kaernten.at.

Het 8-daagse arrangement, met 7 overnachtingen, bagagetransfer en vele andere diensten, kost bijvoorbeeld vanaf 699,00 euro per persoon.