14.02.2023 | Oorsprong: Zillertal Arena

Wintervakantie in de Zillertal Arena - ontdek de hoogtepunten in de winter 2023

Wintervakantie in de Zillertal Arena - ontdek de hoogtepunten in de winter 2023
Skiën in de Zillertal Arena | © Zillertal Arena

Met de dorpen Zell am Ziller, Gerlos, Königsleiten, Wald en Krimml/Hochkrimml strekt het grootste skigebied van het Zillertal - de Zillertal Arena - zich uit van het Tiroler Zillertal tot aan de Salzburger Pinzgau. Veelzijdig, gezinsvriendelijk en sneeuwzeker - dat is de Zillertal Arena.

Familieregio Zillertal Arena - NIEUW: Funty-piste

De Funty-piste van het bergstation naar het middenstation van de Rosenalmbahn in Zell am Ziller heeft zich afgelopen winter al bewezen bij jong en oud. Hier kunnen de eerste meters sneeuw ook buiten de kinderruimte worden opgevangen. Op de brede en vlakke skipiste wijkt Funty niet van de zijde van de kinderen: met klap- en geluidselementen wacht de mascotte met veel verrassingen op de weg van de Rosenalm naar de Wiesenalm in Zell am Ziller. Samen met het bedrijf Erlebnisplan uit Zwitserland werd de Funty-piste naar een nieuw niveau getild. Onder het motto "Funtys Glückstreffer" zal de piste ook in het winterseizoen 2022/23 weer nieuwe speelse interactiemogelijkheden bieden. Als je goed luistert naar de nieuwe geluidselementen, kun je ook de klanken van de Bundesmusikkapelle Zell am Ziller horen.
TIP: Twee keer per week is de fluffy FUNty op pad in het skigebied en beschikbaar voor een exclusieve meet & greet. Kom gewoon langs en maak een mooie souvenirfoto.

Goedemorgen Skiën - maart 2023

Als eerste op de pistes, alleen de natuur, de "Brettln" en ongerepte pistes? In maart 2023 komen vroege vogels elke donderdag en zondag vanaf 6.55 uur aan hun trekken. Geopend zijn de Karspitzbahn I + II (Zell), de Isskogelbahn (Gerlos) en de Dorfbahn I + II (Königsleiten) en geselecteerde hutten voor een gezellig ontbijt.

Lederhosen Wedel Week - 10 tot 16 april 2023

Aangename temperaturen en steeds langere dagen nodigen uit tot zonnen skiën in de Zillertal Arena. April staat in de Zillertal Arena in het teken van Dirndl en Lederhosen. Wie tijdens de Lederhosenweek van 10 tot 16 april 2023 een 3-daagse skipas koopt, krijgt de 4e skidag in de genoemde periode gratis. De enige voorwaarde: skiën in klederdracht. Verschillende activiteiten en hoogtepunten maken de Lederhosen Wedelweek tot een heel bijzondere belevenis.

Vakantie Wald-Königsleiten

Vakantie Wald-Königsleiten

Regio Salzburg

Ontspannen vakantie doorbrengen in onze herbergen en hotels, in de pensions en particulier verhuurde kamers, op de camping, op de boerderij of in een van onze vele appartementen en vakantiehuizen.

Fakkelwandeling naar de watervallen van Krimml - elke woensdag (eind december tot eind maart)

Mystiek en indrukwekkend - elke woensdag (van 28 december 2022 tot 22 maart 2023) wordt in Krimml een unieke gelegenheid geboden. Tijdens een fakkelwandeling kunt u het natuurspektakel van de watervallen van Krimml in het schijnsel van lichtjes beleven. Aan de voet van de watervallen wacht een klein voorprogramma en de herbergiers van Krimml nodigen u uit voor een drankje.

Arena Champions - er zijn is alles

Iedereen kan een Arena Kampioen worden. De SkiMovie & Speed Check routes en de fotopunten van de Zillertal Arena worden gecombineerd in één uitdaging. Iedereen die 6 van de 14 Arena Champions stations (5 SkiMovie Tracks, 4 Speed Check Tracks, 5 Photopoints) verdeeld over het skigebied voltooit, ontvangt automatisch een Champions Book - een digitaal fotoalbum met mooie herinneringen om mee naar huis te nemen. Na registratie met uw skipasnummer op zillertalarena.com/champions kunt u uw Photopoint snapshots, SkiMovies en Speed Checks bekijken en uw Champions Book downloaden.

Parkgevoel in de Zillertal Arena

Zoals gewoonlijk nodigen de 3 parken in de arena u uit om deze winter te shredden: Eerst en vooral het Snowpark Gerlos, een hotspot voor parkprofs bij de Vorkogellift. Het Action Park Kreuzwiese in Zell am Ziller met fun runs en beginnerslijn voor het hele gezin en het Funpark Hochkrimml als ideale instap voor jonge freestylers. TIP: Elke dinsdag vanaf 11.00 uur maakt de "Shredschool" een stop in het Action Park Kreuzwiese en biedt gratis freestyle workshops voor alle waaghalzen.

Rodelen en Snowtubing Gerlosstein

De langste rodelbaan van het Zillertal is een sportieve belevenis. Na een comfortabele klim met de Gerlosstein-kabelbaan begint de rodelpret op 1.650 meter hoogte. De loop is 7 kilometer lang en tot 1 uur 's nachts verlicht - een gezellige stop in een van de rustieke herbergen onderweg is ook een goed idee. Andere rodelbanen zijn te vinden in Gerlos, Wald, Königsleiten, Krimml en Hochkrimml. De iets andere sneeuwpret in het skigebied Gerlosstein heet snowtubing. Op speciaal geprepareerde circuits kunnen alle winterfans deze bandenpret gratis en zo vaak als ze willen uitproberen.

360View Hochkrimml 31.01.2023

Hochkrimml-hoogteloipe en Königsleiten-hoogteloipe

Ren letterlijk naar de hemel - op de hooggelegen loipe in Hochkrimml of geniet van de kristalheldere berglucht tijdens een winterwandeling op meer dan 2.000 meter hoogte in het bergstation Königsleiten. Een onvergetelijke ervaring voor elke vakantieganger is ook een ritje met een paardenslee door het besneeuwde winterlandschap.

Winterwandelpad Gerlosstein

De avonturenberg Gerlosstein nodigt niet alleen in de zomer uit tot wandelen. Op de Alpenpromenade Gerlosstein kunt u ook in de winter op liefdevol ingerichte stations veel wetenswaardigheden te weten komen over de Zillertaler geschiedenis en cultuur. Het startpunt van de ongeveer een uur durende wandeling is het bergstation van de Gerlosstein-kabelbaan op 1.700 m boven de zeespiegel. De bestemming is de Zillertaler Almtribüne met een fantastisch uitzicht op de Zillertaler bergen.