29.06.2021 | Oorsprong: Ferienregion Nationalpark Hohe Tauern

Hohe Tauern Panorama Trail

De magie van panoramisch wandelen. U wandelt hoog boven de vallei over glooiende bergkammen en wordt altijd vergezeld door een bijna overweldigend panorama! Een panoramische wandeldroom die nu in de vakantieregio Hohe Tauern Nationaal Park in Salzburg is uitgekomen met de "Hohe Tauern Panorama Trail". En in zijn meest spectaculaire vorm. Want waar anders kun je verwachten dat je de hoogste bergen van Oostenrijk op ooghoogte kunt zien?

Het uitzicht vanuit de zuidelijke Kitzbüheler Alpen over de Pinzgau naar de gletsjerreuzen van het Nationalpark Hohe Tauern geniet terecht een bijna legendarische reputatie: als een parelsnoer rijzen tientallen drieduizend meter hoge toppen, van de Großer Wiesbachhorn tot de Großglockner, de Kitzsteinhorn en de Großvenediger - om slechts de belangrijkste te noemen - op naar de donkerblauwe hemel.

Wat ligt er dan meer voor de hand dan de best bewaarde bergpaden van deze berggroep te combineren tot een fascinerende langeafstandswandelroute? En om de hoogste watervallen van Oostenrijk, de woest donderende Krimml-watervallen, als bijzonder aantrekkelijk uitgangspunt te kiezen en de azuurblauwe Zeller See als al even verleidelijke bestemming. Daartussenin betovert de nieuwe Panoramaweg op tien dagetappes met een intensief wandelgenot en onvergetelijke uitzichten. De talrijke alpenhutten langs de route nodigen uit tot een pauze, terwijl u aan het eind van de wandeldag kunt overnachten in zelf uitgekozen herbergen: Ofwel hoog, boven de wolken, ofwel met alle comfort in de nationale parkdorpen in de vallei. Een zeer speciale aanbieding op de Panoramabaan, die voor u wordt opengesteld door de kabelbanen en de pendeldiensten op de etappeplaatsen.

De magie van panoramisch wandelen - De magie van panoramisch wandelen - © Ferienregion Nationalpark Hohe Tauern
De magie van panoramisch wandelen | © Ferienregion Nationalpark Hohe Tauern
Mittersill - Hohe Tauern Vakantie

Mittersill - Hohe Tauern Vakantie

Regio Salzburg

Mittersill-Hollersbach-Stuhlfelden is het ideale vertrekpunt voor hoge alpine wandelingen en bergwandelen. Tussen dalen en pieken kan men de bergen op originele wijze ervaren.

Vakantie Wald-Königsleiten

Vakantie Wald-Königsleiten

Regio Salzburg

Ontspannen vakantie doorbrengen in onze herbergen en hotels, in de pensions en particulier verhuurde kamers, op de camping, op de boerderij of in een van onze vele appartementen en vakantiehuizen.

Nationaal park Hohe Tauern

Nationaal park Hohe Tauern

Regio Salzburg

Wandelen in het Nationaal Park Hohe Tauern is een ontdekkingsreis naar de krachten van de natuur en maakt het voor zowel recreanten als avonturiers mogelijk om volledig tot hun recht te komen. Wandelaars, Trekking...

Met de Hohe Tauern Panorama Trail is het meest panoramische langeafstandswandelpad van Oostenrijk van start gegaan. Het is de ideale keuze voor wandelaars die de voorkeur geven aan technisch gematigde beklimmingen zonder onbeschutte passages, maar toch over voldoende uithoudingsvermogen beschikken. Zes tot zeven uur wandelen per dag is voor u geen probleem, maar u kunt het wel stellen zonder blootgestelde beklimmingen met touwbeveiligingen. Toch is alpiene wandelervaring geen vreemd woord voor u, want u begeeft zich vaak - zoals dat hoort bij een "Panorama Trail" - op de uitkijkdoos tussen 1.500 en 2.400 m boven zeeniveau. De gevarieerde en verrassende diensten van het meermaals bekroonde Trail Angels team in het officiële Panorama Trail Info & Booking Centre zullen je ondersteunen tijdens je zelfstandige wandeltocht.