21.06.2023 | Oorsprong: Nationalparkzentrum Hohe Tauern GmbH

Beleef de natuur met al je zintuigen in het Nationaal Park Werelden Hohe Tauern

Nationaal Park Werelden Hohe Tauern
Nationaal Park Werelden Hohe Tauern
Marmot & Co in het Nationaal Park Werelden Hohe Tauern | © Nationalparkzentrum Hohe Tauern GmbH

De Nationaal Park Werelden Hohe Tauern in Mittersill behoren tot de modernste nationale parkcentra van Europa. Bezoekers lopen door tien fascinerende natuurgebieden van het Nationaalpark Hohe Tauern achter elkaar en leren de buitengewone diversiteit van het grootste beschermde gebied in de Alpen kennen en begrijpen. Tien stations, zoals het adelaarsvluchtpanorama, de schatkamer met 3D-belevenisbioscoop, marmot & co, nationaal park 360°, making of nationaal park, bergbosgalerij, alpenzomer, wilde wateren, lawine- en watervalkoepel met 270°-projectie en gletsjerwereld wachten erop om door jong en oud verkend te worden.

Met de 360°-panoramawereld kan de tentoonstelling over het nationale park bogen op een hoogtepunt: de cilindervormige uitbreiding van twee verdiepingen met een diameter van 17 meter biedt op de begane grond onderdak aan de tentoonstelling "Making of National Park". Op de bovenste verdieping bevindt zich de presentatiehal met een 56 meter lang 360°-panoramascherm. Bezoekers beleven een unieke natuur- en bergbelevenis vanuit verschillende perspectieven: vanaf de top, vanuit een gletsjerspleet, in een stortvloed en zwevend vanuit het Rauris-oerbos. Leer alles over het oudste nationale park van Oostenrijk en ontdek de schatten van de Hohe Tauern en hoe ze zijn ontstaan.

Nationaal park Hohe Tauern

Nationaal park Hohe Tauern

Regio Salzburg

Wandelen in het Nationaal Park Hohe Tauern is een ontdekkingsreis naar de krachten van de natuur en maakt het voor zowel recreanten als avonturiers mogelijk om volledig tot hun recht te komen. Wandelaars, Trekking...

Onze tip: de National Park Shop

In de eigen winkel van het nationale park ligt de nadruk op regionale producten en duurzame materialen. Geniet van een fijne selectie van regionale natuurproducten, zoals bergweidezeep, imkerhoning, schnaps, cadeauartikelen, shirts en truien van biologisch katoen en gerecyclede kunststofvezels in het Nationalpark-design op www.nationalparkladen.at of direct in de Nationaal Park Werelden Hohe Tauern in Mittersill.

Openingstijden
dagelijks 09:00 - 18:00 uur.
Rondleidingen met een National Park Ranger op aanvraag.

Toegangsprijzen
Volwassenen € 13,-
Kinderen & jongeren € 6,50

Tickets online op www.nationalparkzentrum.at

Nationaal Park Werelden - Vakantieregio Nationaal Park Hohe Tauern