13.12.2023 | Oorsprong: tmu Tourismus Marketing Uckermark GmbH

De grote zwanendagen 2024 van 2 februari tot 4 februari in het Nationale Park Neder-Odertal

Wilde zwanen in het nationale park in de winter
Wilde zwanen in het nationale park in de winter
De grote zwanendagen 2024 van 2 februari tot 4 februari in het Nationale Park Neder-Odertal | © Anja Warning

Nationale Park Neder-Odertal

Van 2 tot en met 4 februari 2024 vinden in het Nationale Park Neder-Odertal in de regio Uckermark in het noordoosten van Brandenburg weer de traditionele Wilde Zwanendagen plaats.

Beleef de fascinerende wereld van de whooper swans en dompel jezelf onder in de adembenemende schoonheid van dit unieke leefgebied van deze majestueuze dieren. Gasten kunnen interessante feiten over de indrukwekkende vogels te weten komen en ze met een gevarieerd programma observeren in de winterse uiterwaarden. Het gezang van de whooper swans is uniek en maakt deze tijd in de winter tot een bijzonder natuurspektakel.

Er is een kleurrijk programma voor jong en oud gedurende het hele weekend in Criewen. Naast lezingen zullen er regelmatig excursies in het nationale park worden georganiseerd om de koereigers in hun natuurlijke omgeving te observeren. Het bezoekerscentrum in Criewen is dit weekend voor iedereen geopend. Zowel op de binnenplaats als in de graanschuur van Criewen bieden regionale handelaren uit de Uckermark hun producten aan: Heerlijke bakkerijproducten, soepen, quiches, taarten, glühwein, koffie, ijscoupes en nog veel meer.

Een hoogtepunt op zaterdag en zondag om 10.30 uur is een exclusieve speurtocht (alleen op reservering). De Whooper Swan Days beginnen op vrijdag met de opening om 15.30 uur, op zaterdag en zondag is er een gevarieerd programma van 10.00 tot 16.00 uur. Zoals altijd zijn de Kleine Zwanendagen gratis toegankelijk voor alle bezoekers en bieden ze een uniek inzicht in het waardevolle werk van het Nationale Park Neder-Odertal voor de regio Uckermark.

Je vindt het programmaoverzicht van het evenement op www.nationalpark-unteres-odertal.eu/singschwantage2024/

Vakantie in de Uckermark

Uckermark Vakantiebroschures

Brandenburg

In het noordoosten van Brandenburg, maar een goed uur rijden vanaf Berlijn, rechtstreeks grenzend aan Mecklenburg-Vorpommern en Polen, ligt de Uckermark.