19.09.2023 | Oorsprong: tmu Tourismus Marketing Uckermark GmbH

Kanoliefhebbers opgelet

Waterwandelingen in het Nationaal Park Neder-Odertal
Waterwandelingen in het Nationaal Park Neder-Odertal
Kanoliefhebbers opgelet: Nieuwe rustplaatsen voor waterwandelingen in het Nationaal Park Neder-Odertal | © Anja Warning, tmu GmbH

Nieuwe rustplaatsen voor waterwandelingen in het Nationaal Park Neder-Odertal

Het Nationaal Park Neder-Odertal biedt niet alleen unieke wandel- en excursiepaden op het land. Delen van Duitslands enige nationale park in uiterwaarden kunnen ook vanaf het water worden ontdekt. Er zijn nu vier rustplaatsen voor waterwandelaars in Stolpe, Criewen, Gatow en Gartz, waarvan sommige zelfs open zijn voor overnachting.

De rustplaatsen liggen langs de Oder en de Hohensaaten-Friedrichsthaler-Wasserstraße (HoFriWa). Ze bieden overdekte zitplaatsen, vuurplaatsen en composttoiletten. Op de campings in Stolpe, Gartz (Oder) en Gatow kun je ook gratis overnachten in je eigen tent. De rustplaats in Criewen heeft een zwemsteiger en zitjes voor een pauze en nodigt uit tot een bezoek aan het nabijgelegen bezoekerscentrum van het Nationaal Park Neder-Odertal.

Kano's kun je huren in Mescherin op de "Campingplatz am Oderstrom" of in Schwedt/Oder op de "Campingplatz StroamCamp". Kano's/kajaks kunnen per uur, dag, week of weekend worden gehuurd om het rivierlandschap van de Oder en zijn zijrivieren op eigen houtje te verkennen. Karakteristieke punten dienen als oriëntatie op de rivier, er is geen waterwegbegeleidingssysteem of markering, een zwemvest en kaart zijn absoluut noodzakelijk voor de tochten, een GPS-apparaat is ook handig.

In het poldergebied en het uiterwaardenlandschap van het Nationaal Park Neder-Odertal zelf is peddelen echter alleen toegestaan als onderdeel van een begeleide tocht van 15 juli tot 14 november.

Stolpe waterweg rustplaats op de HoFriWa - Stolpe waterweg rustplaats op de HoFriWa - © Alena Lampe, tmu GmbH
Stolpe waterweg rustplaats op de HoFriWa | © Alena Lampe, tmu GmbH
Vakantie in de Uckermark

Uckermark Vakantiebroschures

Brandenburg

In het noordoosten van Brandenburg, maar een goed uur rijden vanaf Berlijn, rechtstreeks grenzend aan Mecklenburg-Vorpommern en Polen, ligt de Uckermark.