19.02.2024 | Oorsprong: Marketing und Tourismus Konstanz GmbH

Kamperen 2024 in Konstanz aan de Bodensee

Dichtbij de natuur, ontspannend, idyllisch
Dichtbij de natuur, ontspannend, idyllisch
Natuurkampeerterrein Litzelstetten-Mainau | © MTK, Hari Pulko

Dicht bij de natuur, ontspannend, idyllisch: de campings Klausenhorn en Naturcampingplatz Litzelstetten-Mainau in Konstanz nodigen uit voor een ontspannende pauze direct aan de oever van de Bodensee. Met het glinsterende meer direct voor de tent, een kleurrijk animatieprogramma, regionale keuken, bijzondere accommodaties en de nabijheid van Konstanz, de grootste stad aan de Bodensee, bieden de campings kampeerbelevenissen voor alle zintuigen.

NATUURLIJK kampeergenot & pure zintuiglijke prikkeling

Constance Camping tussen het Bodenmeer & het Alpenpanorama: begin de dag met een adembenemende zonsopgang over het meer, geniet van zwoele avonden aan de oever terwijl je luistert naar de zachte golven, wandel, peddel, roei, fiets of zwem naar hartenlust. Kamperen in Konstanz betekent kamperen in en met de natuur - want het landschap aan het westelijke Bodenmeer wordt gekenmerkt door glooiende vulkaanheuvels, bloeiende weiden en ongerepte stranden. Als je zin hebt om door kleine boetiekjes, stijlvolle cafés, het levendige stadsleven en pittoreske steegjes in de oude stad te slenteren, ben je met de bus of op de fiets snel in Konstanz, het bruisende centrum van de vierlandenregio (D, A, CH, FL). Het kampeerseizoen begint dit jaar op 15 maart.

Luchtfoto van camping Klausenhorn met lido aan het Bodenmeer - Luchtfoto van camping Klausenhorn met lido aan het Bodenmeer - © MTK, Achim Mende
Luchtfoto van camping Klausenhorn met lido aan het Bodenmeer | © MTK, Achim Mende

Gezinsvriendelijk kampeerplezier

De gezinsvriendelijke viersterrencamping Klausenhorn ligt direct aan het water, in een van de mooiste natuurlijke badplaatsen aan het Bodensee. De ruime camping biedt veel ruimte voor campers, een modern sanitairgebouw, een campingkiosk met heerlijke aanbiedingen en speciale accommodaties zoals slaapvaten etc. Op de camping is een campingbutler aanwezig voor de hygiënische reiniging van de chemisch toiletcassettes.

Het populaire animatie- en vakantieprogramma op camping Klausenhorn biedt unieke momenten van geluk voor jong en oud. Gezellige concerten en evenementen brengen zowel gasten als plaatselijke bewoners in vervoering en de boerenkraam met streekmarkt verwent je met culinaire hoogstandjes uit de regio. Tijdens de pinkstervakantie wacht het Papperlapapp circus op jonge gasten met spannende activiteiten zoals jongleren, eenwielfietsen en diavolo. Tijdens de zomervakantie in Baden-Württemberg nodigt de campingkerk je uit om deel te nemen aan knutselen, zingen en kinderkerkdiensten. Informatie op www.camping-klausenhorn.de.

Overigens: tijdens het Concilie van Konstanz van 1414 tot 1418 brachten sommige gasten de nacht door in slaapvaten. Probeer het zelf en slaap zoals in de Middeleeuwen.

Konstanz - Journal

Konstanz - Journal

Bodensee

Het pulserende hart van de vierlandenregio Bodensee heeft met zijn pittoreske stadscentrum van Konstanz, eersteklas culinaire belevenissen en ongerepte natuur alles wat een bezoek aan de historische stadsschoonheid van het zuiden zo aantrekkelijk maakt en nodigt uit om te ontspannen, te genieten en te blijven hangen...

Natuurcamping Litzelstetten-Mainau biedt glamping & tentweiden met uitzicht op het bloemeneiland Mainau - Natuurcamping Litzelstetten-Mainau biedt glamping & tentweiden met uitzicht op het bloemeneiland Mainau - © MTK, Hari Pulko
Natuurcamping Litzelstetten-Mainau biedt glamping & tentweiden met uitzicht op het bloemeneiland Mainau | © MTK, Hari Pulko

Glamping & tentweiden met uitzicht op het bloemeneiland Mainau

Natuurlijke zintuiglijke impulsen: de natuurcamping Litzelstetten-Mainau zal je verrukken met zijn idyllische ligging op het platteland, het spectaculaire uitzicht op het eiland Mainau en het Alpenpanorama en een klein, fijn culinair aanbod uit de regio. De accommodatiemogelijkheden variëren van een weide voor tenten en camperplaatsen (max. 6 meter) tot vijf glampingtenten voor een kampeervakantie met een vleugje luxe. De eigen bistro van de camping nodigt campinggasten uit voor stimulerende genietmomenten. In de zomermaanden beginnen gasten de dag één keer per maand op zondag met een ontbijtbuffet van regionale gerechten en drankjes en een topuitzicht op het bloemeneiland Mainau vanaf het terras van de bistro. De camping ligt direct aan het fietspad langs de Bodensee en is daarom ideaal voor een fietsvakantie.

Overigens: gasten van de Naturcamping kunnen deelnemen aan alle activiteiten die op camping Klausenhorn worden aangeboden. Informatie op www.naturcamping-mainau.de.

Tip: Verken de camping voor je vakantie. De 360-graden tour maakt het mogelijk. Klik gewoon online in, neem de tijd om rond te kijken en geniet later van een ontspannen vakantie. Klik hier voor de rondleiding: www.naturcamping-mainau.de/platzplan-rundgang.

Wist u het al? Beide campings zijn ECOCAMPING-gecertificeerd en hebben het EU Ecolabel ontvangen.