13.07.2022 | Oorsprong: Touristikverband Siegerland-Wittgenstein e.V.

Op naar het WaldReich - Nieuw outdoor magazine voor Siegen-Wittgenstein 2022 gepubliceerd

Knoestige bomen, glooiende heuvels en pittoreske valleien, mystieke bronnen en vele verhalen die inspireren en fascineren. Dat is waar het in Siegen-Wittgenstein om gaat. Geleefde tradities en nuchterheid gaan hier samen met levendige cultuur en moderniteit. Tegelijkertijd vinden de gasten rust en stilte op het prachtige platteland, ver weg van de drukte, zonder drukte. Perfect om te ontspannen en onvergetelijke tijd door te brengen met geliefden. Siegen-Wittgenstein biedt puur natuur, veel ruimte om te ravotten en te wandelen en veel frisse lucht om in te ademen.

Het bos staat momenteel voor nieuwe uitdagingen: De schorskever veroorzaakt al enige tijd de dood van veel sparren. Het middelgebergtelandschap verandert, maar de natuur regenereert ook. Dat bleek reeds vorige zomer toen vingerhoedskruid de vrijgekomen gedeelten betoverde met een kleurenspektakel in helder paars.

Siegen-Wittgenstein Vakantie

Siegen-Wittgenstein Vakantie

Noordrijn-Westfalen

In Siegen-Wittgenstein is veel te ontdekken. Het is de meest bosrijke regio van Duitsland.

Er valt veel te ontdekken in het vakantiegebied - dat wordt al duidelijk bij een eerste blik in het magazine. Verhalen over het paddestoelenmuseum, de houtskoolbrander van Walpersdorf of de boswachter Matthias Speck, die op weg is op de Rothaarsteig, maken het informatieve magazine lezenswaardig en nieuwsgierig naar Siegen-Wittgenstein. Daarnaast zijn er veel tips voor uitstapjes, wetenswaardigheden over de mijnbouw en de wisenten in Bad Berleburg, het nieuwe sprookjespad, de kastelen en wetenswaardigheden over de zintuigen.

Dit alles wordt gepresenteerd in het nieuwe outdoor magazine "Auf ins WaldReich" (Into the Forest Kingdom) van de Siegerland-Wittgenstein Tourist Association (TVSW), dat nu heet van de pers is in zijn derde editie. Op 40 bladzijden laat de publicatie op indrukwekkende en uitnodigende wijze het ongerept gebleven vaderland zien en geeft het zin om de streek te bezoeken. Slechts een zeer klein deel van de inhoud van de tweede editie is overgenomen en bijgewerkt. Nummer drie biedt veel nieuwe lectuur en prachtige, inspirerende foto's.

Herfst in het mooie Siegerland | WDR Reisen