30.11.2023 | Oorsprong: Touristikverband Siegerland-Wittgenstein e.V.

Op weg naar het WaldReich genieten van de rustige magie van de natuur

Het WaldReich genieten
Het WaldReich genieten
Landschapskader op de Rothaarsteig | © Rothaarsteigverein e.V., Klaus-Peter Kappest

Wil je boomtoppen horen fluisteren en het geritsel van dieren in het bos? Weg van stress en lawaai, genieten van het zachte geritsel van de bladeren, bewust zacht kabbelende beekjes en vrolijk zingende vogels waarnemen? Stap dan uit de drukte en in de rust van de bosrijkste regio van Duitsland: Siegen-Wittgenstein. De bossen zijn bijna eindeloos, de ongerepte natuur lonkt met knoestige bomen en betoverende valleien, schilderachtige graslanden met grazende dieren, ruige bergketens en glooiende heuvels.

Of hou je van wandelen?

Ga dan naar de Rothaarsteig, de 154 km lange langeafstandswandelroute. Het is een van de "Top Trails of Germany" en voert van Brilon in het Sauerland over het Wittgensteiner Bergland, het Siegerland en het Westerwald naar Dillenburg in Hessen. Een totaalervaring voor lichaam, geest en ziel: bomen, struiken en veel landschap, fantastische uitzichten en een liggende witte R op een dieprode achtergrond, dat is wat de "Trail of the Senses" kenmerkt. Groene weiden en zacht verend mos onder je wandelschoenen, frisse, kruidige boslucht en prachtige natuur zover het oog reikt. Daarnaast zijn er 13 rondwandelingen voor dagtochten, de Rothaarsteig, waarvan vijf in Siegen-Wittgenstein.

Ook de majestueuze bizons, de koningen van de bossen, voelen zich thuis in het ongerepte middelgebergtelandschap. In de "Wisent Wildernis op de Rothaarsteig" kunt u heel dicht bij de vriendelijke reuzen komen. En als een babykalfje om de hoek gluurt, is de dag perfect.

Siegen-Wittgenstein Vakantie

Siegen-Wittgenstein Vakantie

Noordrijn-Westfalen

In Siegen-Wittgenstein is veel te ontdekken. Het is de meest bosrijke regio van Duitsland.

De "Alte Flecken", de historische binnenstad van Freudenberg, biedt het perfecte contrast met de natuur. Het uitzicht over de romantische oude stad met zijn 80 schilderachtige zwart-witte vakwerkhuizen is wereldberoemd. In het techniekmuseum in Freudenberg zoemt en brult de enorme stoommachine.

Hier kunt u zich vergapen aan oude schatten en uit eerste hand ervaren hoe het 100 jaar geleden was in een industrieel bedrijf in het Siegerland.