15.03.2023 | Oorsprong: tmu Tourismus Marketing Uckermark GmbH

Uckermark Wandeldag op 14 mei 2023

Mescherin Natuurobservatietoren
Mescherin Natuurobservatietoren
Mescherin Natuurobservatietoren | © Anja Warning

Op 14 mei 2023 vindt in Mescherin de 10e Uckermark-wandeldag plaats. Aan de oostelijke rand van de Uckermark ligt het Nationaal Park Neder-Odertal - in directe verbinding met de rivier de Oder en tot in buurland Polen. Het dal van de Neder-Oder is een van de weinige bijna-natuurlijke uiterwaarden in Europa en een van de meest soortenrijke habitats in Duitsland. Hoe gevoelig en kwetsbaar het ecosysteem is, heeft de regio ondervonden met de grote vissterfte in de zomer van 2022. De Uckermark Wandeldag wordt bewust op deze locatie gehouden om gelegenheid te bieden voor actuele informatie en directe uitwisseling.

Twee wandeltochten van 3,5 km en 12 km worden begeleid door lokale natuurgidsen (in het Duits). Deelname is gratis. Inschrijven kan via www.tourismus-uckermark.de/wandertag.

Het stadje Mescherin dient als uitgangspunt voor uitgebreide wandelingen, fietstochten en kanotochten in de regio van het nationale park of is ideaal voor een uitstapje naar Szczecin of Gryfino in Polen.

Uitzicht op het Nationaal Park Beneden-Odertal - Uitzicht op het Nationaal Park Beneden-Odertal - © Anja Warning
Uitzicht op het Nationaal Park Beneden-Odertal | © Anja Warning
Vakantie in de Uckermark

Uckermark Vakantiebroschures

Brandenburg

In het noordoosten van Brandenburg, maar een goed uur rijden vanaf Berlijn, rechtstreeks grenzend aan Mecklenburg-Vorpommern en Polen, ligt de Uckermark.